Kell ez nekünk?

2009.10.24. 00:10

Üdv blogger!

Kinek ne lenne ismerős a tanárok mérhetetlen szeretete a gyerekek iránt? Remélem mindenkinek átjött az irónia. Sokszor próbáltam meg gondolkozni egy tanár fejével, de nem ment. Nem tudom eldönteni mindegyik tanárról , hogy miért lett tanár...

Vannak olyan tanárok, akik tényleg szeretik azt amit csinálnak, és tényleg azért tanárok, hogy megtanítsák azt amit tudnak másoknak, hisz erre kötelezték el magukat. Ők azok, akiknek a módszere az, hogyha valamit nem ért diák akkor azt elmagyarázza. Tisztelem és becsülöm a kitartásukat, és azt mondom, megérdemlik a fizetésüket.

De mi van azokkal, akik csak bejárnak órát tartani? Tanulna sok évet azért, hogy aztán utána a fejünkhöz vágják, hogy ők nem azért vannak itt hogy megtanítsák az anyagot, hanem azért hogy leadják. Ők azok, akik bemennek órára, leadják az anyagot, lényegtelen értik e vagy sem. A következő órán úgy veszi, mindenki tudja, ha mégsem megnézheted magad. Ez alól Cartmeen sem kivétel. Ő iskolapéldája lehetne ezeknek a tanároknak.

Nem egyszer fordult elő, hogy egy órán 4-5 egyest is kiosztott, csak azért, mert valaki nem értette a feladatot és ne tudta megcsinálni. A következő reakciója az volt, hogy ő minek jár be, minek mondja el mit hogyan, ha úgyse tanuljuk meg. Kérdem én, hogy tanulnánk meg, ha annyira nem veszi a fáradtságot, hogy ha kérdezünk valamit azt elmagyarázza. Inkább fenyegetőzik, hogy többet nem fog tanítani (nem mintha eddig ezt tette volna) csak kiadja a feladatot, meg dolgozatot irat.

Az ilyen minek megy el tanítani? Vagy miért nem megy egyetemre? Ott úgyis leszarnak mindent... Ott tényleg csak az óraadásról szól egy tanár dolga. De ő a semmire is megkapja a fizetését, és még ki is tud baszni veled...

Jólenne ha ezek a tanárok kicsit átértékelnék magukat, hisz mindenki pótolható;)
Ennyi fért mostanra bele, még lehet foglakozok a dologgal bővebben egy másik postban.

Posted by F0k4
 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://atloavason.blog.hu/api/trackback/id/tr291470938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása